Välkomna  |  Campingen  |  Aktiviteter  |  Öppettider och Priser  |  Karta  |  Stuguthyrning  |   Kontakt        swedish english dutch
 
plaatje aktiviteter


  Skeppeviks Camping

  385 98 Bergkvara
  0486-20637 • 0731-564092
  info@skeppevik.com
  www.skeppevik.com

 

 
 

 


Aktiviteter


Campingen

Skeppeviks camping ligger intill en fantastisk vik. Stranden sträcker sig runt hela viken och eftersom det är långgrund vatten är den perfekt för små barn. Vid badbryggan lite längre bort finns det möjlighet att bada i djupare vatten.

 

Vill man upptäcka omgivningen med sin vackra natur gör man det bäst till fots eller med cykel. Genom hela kommunen löper slingrande leder kantade av vacker natur. I receptionen finns det cyklar att hyra.


Hos oss kan du hyra äkta (Solex) Knallert. Med en riktig nostalgi-moppe blir det ännu roligare att upptäcka omvärlden.

På stranden och på campingen har vi anordnat stora eldplatser. För visst är det underbart att kunna tända en brasa på kvällen med familj och vänner och "bara" umgås.

 

Under högsäsongen anordnas bingopromenader två gånger i veckan.  En tradition som hållit i sig i 40 år tack vare stugföreningen i området. Alla som vill får vara med.

 

Längs med campingen går vandringsleder som sträcker sig runt hela Torsås kommun. Den totala längden är 140 km. Campingen angränsar till skogen där man kan vandra runt ostört.

 

På campingen kan du spela minigolf. Om du vill ha lite mer utmaning finns det en pay en play korthålsbana på gångavstånd från campingen. I Söderåkra ca 8 km från campingen finns en 18-hålsbana för den äkta golf älskaren.

 

Du som älskar naturen och fåglar kommer att trivas hos oss. Runtom campingen finns det otroligt många olika fågelarter. Ugglor, glador och havsörn är bara några fågelarter som du har möjlighet att få beskåda hos oss. Så glöm inte att ta med kikaren!

 

Dagsturer

 

Om ditt barn gillar att rida kan de åka till Sörgården i Kvilla. Där har de möjlighet att rida och sköta om hästar. Mer information hittar du i receptionen och på deras hemsida.

 

Strax utanför kusten ligger Garpens fyr. Dit kan du åka med båt för en kopp kaffe och fika. Det går även att övernatta där. Under högsäsongen organiseras även där ”piratjakten” för barn. Man kan också åka på sälsafari och ta en båttur till Kristianopel.

 

I Bergkvara, en av landets äldsta hamn – och handelsplatser, ligger Bergkvara Sjöfartsmuseum. Här finner du foton, navigationsutrustning och mycket annat som minner om Bergkvaras storhetstid som rederi- och sjöfartsort vid 1800-talets slut.

 

Inåt landet, i Gullabos trakter, hittar du Slöjdriket som är känt för sitt slöjdhantverk. Trä, näver, textil, keramik, korg och måleri är basen i det Slöjdrike som väntar dig i Torsås kommun. Här finns slöjdare som bär hantverkstraditionen vidare och som tar emot dig i sina ateljeer.

 

Ungefär en timmes körning från campingen ligger Glasriket. Kosta, Boda och Orrefors är de mest kända namnen men det finns även mindre glasbruk som verkligen är värt ett besök. På vissa glasbruk har man möjlighet att själv prova på glasblåsning.

 

Skeppeviks camping ligger mellan två större städer; Kalmar och Karlskrona. Båda är hamnstäder men är helt olika och är verkligen värda ett besök.


Vi ser fram emot att få välkomna er till vår camping!


Martin & Ulrika